zaterdag, oktober 07, 2006

Thermal Wonderland

Vandaag verlegden we van Rotorua naar Taupo, met onderweg een tussenstop in het thermische wonderland. Door de vulkanische activiteit in de regio ontstond een gordel van kraters, zwavelafzettingen, modderpoelen en dergelijke. Liefhebbers van geologie, zoals we zijn, konden we dit niet aan onze neus laten voorbijgaan. En terecht zo bleek! Zoals u infra kan waarnemen op de afbeeldingen zijn deze aardverschijnselen stuk voor stuk pareltjes.


Champagne pool

The Devil's bath

Mudpool

Lady Knox Geiser

Na dit geologisch intermezzo kwamen we aan in Taupo, een pittoresk dorpje gelegen aan het grootste meer van Nieuw-Zeeland, i.e. Lake Taupo. Ginds hebben we de plaatselijke watervallen, de Huka Falls (eveneens NZ's grootste en wildste) mogen aanschouwen.



Daarna ging het gestaag richting de Waikarei Geothermal Valley, alwaar men elektriciteit wint uit de thermische activiteit in de bodem. Na al dit fraais hadden we behoefte aan ontspanning, met de nodige poeha kuierden we door het gekruist patroon van straten van het dorpje, wat men hier in de volksmond ook 'het centrum' noemt. Als echte patriotische kiwi's schaften we een outfit van de All Blacks (het nationale rugbyteam) aan. Go All Blacks!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Awel, dat klinkt allemaal schitterend zeg! Benieuwd naar al de mooie beelden.
groetjes

Anoniem zei

Ah, ziede dat Roturua (en omgeving) u dan toch goed bevallen is! :)

Anoniem zei

Inderdaad Sofie, je had gelijk! And the best is yet to come...