vrijdag, oktober 27, 2006

Milford Sound

Naast de Doubtful Sound (zie vorige post) heb je in Nieuw-Zeeland tal van andere 'Sounds' of fjorden. De meest bekende is de Milford Sound, ze dankt deze faam omdat ze eigenlijk de enige 'toegankelijke' sound is in heel fiordland. Toegankelijk tussen aanhalingstekens want de toegangsweg, de Milford Road' is een helse onderneming. De ene brug met 1 rijstrook na de andere, smalle passages en haarspeldbochten maken het zeer lastig om dit 120 km lang stuk te overbruggen, maar om effectief aan de sound te komen, moesten we nog door de Homer Tunnel. Deze tunnel is precies 1207m lang, helt af met maar liefst 10% en is genaamd naar Harry Homer (en niet naar Homer Simpson haha) die begonnen is met de bouw ervan. Dit klinkt allemaal zeer spectaculair, maar als je nog eens de steile wanden van de kloof waarlangs de regen in ontelbare watervallen langs weerszijden van de weg naar beneden stroomt erbij denkt, dan mogen we toch wel besluiten dat dit de meest indrukwekkende baan is die we tot nu toe al gereden hebben. In dit stuk van NZ valt er per jaar 7000 mm neerslag. Dit is ongeveer 7 keer meer neerslag dan in Belgie, maw als het hier regent, is het met bakken tegelijk. Vandaag niks anders en toen we het begin van de Milford Sound bereikten, bleek alle moeite voor niks want we zagen geen steek dedju! Dan maar teruggekeerd met de hoop beter weer te hebben volgende week, want dit is de finish van onze 4-daagse...
De volgende ietwat beter weer gedaan en een stukje gecruised langs de Southern Scenic Route. Plots zagen we een hoop gasten hun lammetjes prepareren. Wij natuurlijk stoppen voor foto's en een klapke!

1 opmerking:

Anoniem zei

Amai gasten, om Milford Sound te bereiken is het inderdaad niet simpel hé. Wees vooral niet roekeloos op die spectaculaire baan. Maar verstandig als jullie zijn heb ik er het volle vertrouwen in.
'k Hoop alleen maar dat het zicht dan wat beter is zodat jullie er met volle teugen kunnen van genieten. Ik duim er alvast voor.

Ik wacht vol spanning op het relaas van deze toch wel indrukwekkende tocht.