woensdag, oktober 04, 2006

Mt Maunganui+Rotorua

Na regen komt hopelijk zonneschijn. En dat leek ook even toen we dinsdagmorgen opstonden in Whitiangi. Onder een stralend zonnetje vertrokken we richting Mt. Maunganui om daar na een rit van 2u in te checken in de BBH hostel Pacific Coast Backpackers lodge. Ondertussen was het weer ook al weer ferm verminderd, zodat de regen weer roet in het eten leek te gooien. Niets was minder waar, want we wilden 'den plaatselijken berg' beklimmen. Zo geschiedde dus ook. De uitzichten waren ondanks de vele wolken nog steeds schitterend. Zeker de stranden met de kleine zwarte puntjes, aka surfers. Na de afdaling besloten we dan ook, met een ijsje in de hand, de stranden even te gaan bezichtigen om het surfen visueel onder de knie te krijgen :p. Voor de rest was er in Mount Maunganui niets te beleven, zodat het in de hostel nog een filmavondje werd.
De volgende morgen werden we opnieuw gewekt door een stralend zonnetje. Het startsein om onze tocht verder te zetten richting Rotorua, aka Sulphur city, in de belgische volksmond ook RotEIrua genoemd wegens zijn befaamde geur. Wat eigenlijk een hoogtepunt moest worden in deze reis, is voor ons drieen toch niet zo spectaculair geleken. Behalve wat opborrelende mudpools en veel te dure toeristische attracties is hier niet veel te zien. Vandaag is onze mountainbiketrip ook weggevallen wegen een strakke en koude zuiderwind. We zullen deze middag dan maar kiwidiertjes gaan bekijken, hetgeen zeker de moeite waard zal zijn. Vanavond volgt dan een relaxmoment in de hete baden waarvoor Rotorua ook bekend is. Morgen vertrekken we alweer richting Taupo om onderweg ook nog even te stoppen bij een geiser. That's all for now folks. Bring on the comments :p

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat het weer momenteel niet meezit is jammer. Dat is inderdaad een minpuntje.
Toch bezorgen jullie ons prachtige beelden zonder de zon. We genieten ervan.
En ... het hoogtepunt van jullie reis, dat zal zeker nog wel komen.

Anoniem zei

jaja hoogtepunten.....

Anoniem zei

Yo gasten! Jammer van 't slecht weer daar; wel heel leuk verslag + foto's! Benieuwd of Steven de puzzel heeft afgekregen... Als 'k Stratego moet opsturen... Vriendelijke groetjes aan steffi!

Anoniem zei

jammer dat een van onze favoriete plekjes in Rotorua jullie niet zo bevallen is! kan me wel voorstellen dat het met het slechte weer al heel wat minder is natuurlijk, en niet kunnen MTB-en ook niet! Nu ge gaat nog vele prachtige dingen zien dus niet getreurd :) Het weer hier in Auckland keigoe momenteel maar we zien op het nieuws berichten van sneeuw in centraal Noord-Eiland, rara waar vertoeven jullie nu ergens? En oppassen met die stormen op de Cook Strait he :) Ahhh, New Zealand, what a great country!

Jan zei

het klinkt haast als een belgische zomer...

Anoniem zei

Wil je geisers zien? Ga dan naar Ijsland!

Anoniem zei

't Weer zit misschien wat tegen, maar gelukkig zitten jullie nog in een hostal en niet in jullie tent. Dan zal het pas leuk worden (of minder leuk). Probeer te genieten want jullie beleven de tijd van jullie leven, gasten! Al viel het met bakken naar beneden dan nog zou ik het als positief ervaren. Kon ik de klok maar 20 jaar terugdraaien!
De foto's zijn mooi, bewolkt of niet.

Anoniem zei

sterk bezig !!!
ondertussen ook al ervaring met Duitse, die drinken er niet naast. Alleen spijtig dat hun Kronenburcher niet te zuipen is :)

Keep on tripping

Anoniem zei

Magnifieke foto's! Doe zo voort!

Cheers