woensdag, januari 10, 2007

Tasmanie

Jupse! Na een weekje in de vergetelheid van Tasmanie vertoefd te hebben zijn we terug in de bewoonde wereld! Tasmanie is zowat de Limburg van Australiers: het ligt in een godvergeten hoekje (hier ist wel een eiland), ze praten hier met een veeeeeerschrikkelijk accent waar alle aussie mee lachen. Helaas is er geen gratis openbaar vervoer en internet en gsm masten kennen ze er ook niet zo goed. Daarentegen is het wel een prachtig stukje natuur. We hebben er een 6-tal dagen rond getourd in een huurauto, een megavette Toyota Camry (Dit is de meest verkopende auto in de USA en in Australie trouwens, maar niet te verkrijgen in europa)! We hadden bovendien opnieuw goeie compagnie: Neil uit Boston (USA) zat in dezelfde hostel en wou ongeveer hetzelfde bezoeken als ons, en zoals we altijd zeggen 'hoe meer zielen, hoe meer leute', nodigden wij hem graag uit om mee te reizen. We hebben de hele oostkust van Tassie gedaan, vertrekkende van Hobart en eindigend in the Bay of Fires. Eerste stop was Port Arthur op het Tasman Peninsula, een oude gevangenissite waar Engelse gedetineerden naartoe gebracht werden. In dat schiereiland waren er ook prachtige rotsformaties zoals Hell's Kitchen, Tasman Arch, Waterfall Bay en een hoop Blowholes.


De uitvalsbasis van onze roadtrip was Bicheno, een oud vissersdorpje waar er nog minder dan niks te beleven viel. Gelukkig hebben we een nieuwe bezigheid gevonden: pokeren! Het was ook al een hele tijd geleden dat we onze culinaire capaciteiten lieten botvieren en de Neil was zwaar onder de indruk :-)
Vanuit Bicheno zijn zijn we via St Helens Point, het meest oostelijke punt van Tassie, naar de Bay of Fires gereden, ook St Columba Falls moesten eraan geloven en top of the bill was het Freycinet National Park met de mooiste baai ter wereld... Wineglass bay. De baai heeft een bijna perfect ronde vorm en heeft zijn naam te danken aan de walvisvaarders: in de goeie oude tijd werden de walvissen in de baai samen gedreven om ze er dan te doden. Daardoor kleurde heel de baai rood zoals een glas rode wijn... Voila zie, da was een weekje rust. Nu zitten we in Melbourne: eerst gaan we enkele dagen de stad verkennen, int weekend verblijven we bij een local Roger, en maandag begint de Australian Open!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

De populatie van de tasmaanse duivels was blijkbaar even met 3 exemplaren uitgebreid :p

Anoniem zei

Een weekje rust, zeg wel. Ik kan 't geloven, zonder vrouwvolk is da natuurlijk rustig. Trouwens 't was lang geleden dat we nog eens foto's te zien kregen zonder die maskes. Deze foto's zijn ook prachtig.

Anoniem zei

Ik heb toch liever foto's met maskes...

Anoniem zei

Btw, you're always welcome to visit me in London for a game of poker!!! I'm all in!

And thanks for your christmas card!