woensdag, januari 17, 2007

Australian Open

Maandag ging de Australian Open van start met maar liefst 6 Belgen: Clijsters, Flipkens, Rochus (2x), Malisse en Vliegen. Helaas moest op de eerste dag maar 1 Belg in actie komen, namelijk Kirsten Flipkens. Met onze (voetbal)vlag, onze pinnemutsen en onze bijhorende t-shirts vertrokken we naar Court 8 om onze Belgische trots aan te moedigen. Helaas pindakaas, onze aanmoedigingen waren niet voldoende om Flipkens naar de volgende ronde te brengen (6-2, 6-2). De mannen van sporza echter hebben ons opgemerkt en een hele mooie foto getrokken (www.sporza.be. tennis, artikel over Flipkes, laatste foto).
Tijdens het supporteren hebben we enkele leuke Belgen ontmoet en na een babbeltje gedaan te hebben met Marc De Hous zijn we met z'n allen richting Belgisch Beer Cafe getrokken om daar Gentse stoverij te eten.


Omdat de eerste ronde op twee dagen wordt gespeeld, kwamen dinsdag alle andere Belgen in actie. Onze eerste match was die tussen Olivier Rochus en Chris Guccioni in de Vodafone Arena. Heel veel sfeer want onze tegenstander was een Australier. Met z'n vieren (want Kevin werd geweigerd omdat hij een ticket had om naar the Rod Laver Arena (waar Kim heeft gespeeld) te gaan en niet van Vodafone) hebben we staan kelen voor 10.000 man ! Jozefien van Lede (Lee gelijk ze zeggen) en drie kerstmannen met een gekke pinnemuts op. Na de eerste set wisten we direct hoe onze tegenstander was: waardeloos (althans voor mooi tennis te zien)!! Het enige wat hij kon was aces slaan, waardoor hij heel moeilijk te breken was, maar Olivier was technisch veel beter en elke rally werd beslecht in het nadeel van de Australier. Na vier sets stond het 2-2 en moest een vijfde beslissende set gespeeld worden. Na 4-5 moest Olivier serveren om in de set te blijven en het werd 0-40, drie matchpunten dus voor Guccioni. De spanning was te snijden en bij elk punt dat Olivier maakte, sprongen we recht en moedigden we onze kleine Belg aan. Door ons getier (en ook wel een beetje door zijn talent) won hij toch zijn opslag en was hij nog steeds in de running om de match te winnen! Na ongeveer vier uur spelen (en supporteren) werd het uiteindelijk 3-6; 7-5; 7-5; 6-7; 9-7 en wonnen we dus de match! Wij trots op onze landgenoot en 's avonds bedankte hij ons om zo heftig te supporteren. No worries mate ! :-)
Door de hitte werden alle namiddagmatchen uitgesteld tot de temperatuur daalde onder 35 graden (op een bepaald moment was het namelijk 39.7 graden !). Om 20u30 werd de wedstrijden terug hervat en we zijn naar Kristof Vliegen gaan kijken. Helaas verloor hij van de Duitser Kohlschreiber (5-7; 6-3; 6-2; 6-4), maar we hebben wel Olivier en Kirsten gespot tijdens die match. Eila ;-) Om 23u30 zijn we dan naar Xavier Malisse gaan kijken, maar helaas, ook hij overleefde de eerste ronde niet. Clement was te sterk en won met 6-3; 3-6; 7-5; 6-4.
In de namiddag speelde Clijsters tegen Bardina (6-0; 6-0), maar doordat we moesten bijbetalen om de wedstrijd te mogen zien, hebben we haar niet zien winnen. Dus na de eerste ronde amper twee Belgen over, maar Kim wint de Australian Open, dus we mogen niet klagen!!
Hete groeten uit Melbourne!




5 opmerkingen:

Unknown zei

Gedag,

jullie waren gisteren te zien op Sporza tijdens de match van Rochus in de Vodafone Arena en dat met bijpassend commentaar van Gert Gommé: "Er zijn ook een aantal Belgen aanwezig, maar ze zijn nogal raar uitgedost..."! Tja, ge valt wel op natuurlijk :-) Al is dat natuurlijk de bedoeling...

Gegroet,
Brecht v.Z.

Anoniem zei

tja maar voor die halve finale wedstrijd verwacht ik toch nog wat specialer...

laat jullie inspiratie maar al werken

jozefien-down-under zei

belgen,
tis toch altijd Vree wijs om plezante belgen tegen te komen in australie eh! :)
en ik vind het ook wel ferm dat ik met jullie op het internet en zelfs op de belgische tv mag schitteren!
we ll stay in touch!

Miss Lee. de tienster

Anoniem zei

Yo Tomtje en friends!

zo te zien amuseren jullie junder doar te prima!
je ziet da oe zotter, oe gemakkelijker je in de media beland éé!! je moet doarvoren nie snel zien(éé Tom;-)) )
amuseert junder nog wi!
Tom vreed merci voe je kaartje, tis schitterend!

Cya

Dennis de bouwer

Iben Tommelein zei

Hey Tom en co,
de belgische driekleur hebben jullie goed vertegenwoordigd! Zeg, kunnen jullie niet een beetje zon naar België opsturen, want we mogen ons de komende dagen opnieuw aan storm en regen verwachten.
Take care,
Vanessa Filip en Iben