maandag, januari 01, 2007

... and a happy new year !!!










Een gelukkig nieuwjaar vriendjes en vriendinnetjes, familie en sympathiesanten !! Moge 2007 alles brengen wat jullie hartje verlangt met heel veel hoogtepunten.

Ondertussen zijn wij al meer dan een week in deze bruisende grootstad en we hebben ons nog geen dag verveeld. Na een gezellige kerst te hebben gevierd, zijn we de volgende dag nog eens naar het centrum van Sydney geweest. Nog nooit hebben we zo een grootstad zo verlaten gezien. Geen enkele winkel was open, alle cafeetjes en restaurantjes waren gesloten. Kerstdag hebben we gevierd met Sarah en Laura, op het graspleintje voor het huis van Nathalie. De zonsondergang was fenomenaal mooi en de maaltijd heel studentikoos (macaroni met kaas en hesp). Boxing Day (tweede kerst) betekent in Australie: shoppen, shoppen en nog eens shoppen. Op deze dag was het op de koppen lopen en de winkels deden gouden zaakjes. Overal kreeg je korting en alles moest weg. Na ons kerstgeschenk gekocht te hebben voor Nathalie en onze ingredienten voor onze ondertussen wel beroemde lasagne, zijn we huiswaarts gekeerd met de bus. 's Avonds hebben we heel gezellig getafeld met onze gastvrouw.

Woensdag 27 december zijn we nog eens naar het strand geweest en hebben we ons nog een beetje bijgebruind. Het was ondertussen al meer dan een week geleden dat we luilekker op het strand gelegen hadden en ons bruin tintje begon een klein beetje te verminderen. Maar geen nood jongens, woensdag hebben we onze opgelopen schade terug hersteld ;-) We gingen terug mooi bruin zijn op oudejaar! Het strandje heette Manly en we moesten daarvoor een ferry nemen van 30 minuten. Omdat de golven niet optimaal leken, hebben we het surfen uitgesteld tot vrijdag, want dan stond een trip naar het wereldberoemde Bondi Beach gepland. Donderdagavond hebben we Peter Lik gespeeld (www.peterlik.com) en hebben we prachtige foto's getrokken van Opera House en de Harbour Bridge. Bestellen kan als we terug thuis zijn, en dat tegen een vriendenprijsje ;-)

De weergoden waren ons vrijdag goed gezind waardoor we nog eens gesurfd hebben op Bondi Beach. Paris Hilton, wereldbekend omwille van haar vader, zou naar het schijnt dinsdag Bondi aangedaan hebben. En omdat we er nu toch over bezig zijn, ze zou op een boot van Richard Branson oudejaar gevierd hebben in de haven van Sydney. Dit geheel ter zijde, want wij zaten vrijdag dus ook op dat strand en hebben nog eens ons surfkunsten kunnen bovenhalen. De golven waren goed, te goed zelfs, want we konden ze moeilijk nemen. Maar doorzetters zoals we zijn is het ons toch gelukt om enkele mooie golven te pakken.

Zaterdag hebben we een rustig dagje ingelast, alsof al de rest dan zo vermoeiend is?!, en hebben we Darling Harbour verkend. Heel gezellig en aangenaam om te vertoeven. Vroeg in de veren was de boodschap want de volgende dag was het de laatste dag van 2006 !

Het relaas van oudejaar volgt later!

4 opmerkingen:

omer zei

a happy new year from us in Belgium for the 3 boys over the seas and over the border andzovoort and also the best wishes to all your friends and those who support you in your travelling, bust also a very special thanks to all the people down under for their hospitality and helpfulness;
omer and martine from Gavere.

Anoniem zei

Tom, Bert, Steven en ...

Onze beste wensen voor een stralend 2007 ! Door technische problemen zullen de nieuwjaarszoenen een maand vertraging oplopen. Waarvoor onze excuses.

We hopen da junder niet te veel last hebben van naweëen van de overgang van oud naar nieuw.
Stilletjes aan al in topvorm voor junder volgende trip ?
In elk geval een goeie reis naar Tasmania.

Groetjes

Anoniem zei

Mag dit de start zijn van een fantastisch jaar voor alledrie en ook voor ons natuurlijk!!!
Nog een maandje dolce far niente, en dan the real life.
Van heel de familie een gelukkig nieuwjaar!

Anoniem zei

tamusement ginder en forceer het niet hé!
laat het een goede start zijn voor een "boerejaar" 2007!!
André