zondag, november 05, 2006

Dunedin


Na een heerlijke nachtrust hebben we de natte westkust verlaten richting de oostkust van het zuidereiland. Eerste stop is Dunedin, oftewel Edinburgh int Keltisch, een levendige studentenstad. Ideaal om nog es goe weg te gaan, want dat was al weer een tijdje geleden. We trokken naar de Craig, een gezellige Irish Pub in het centrum, waar een gitarist live aant spelen was en bijgevolg hing er een prima sfeertje.

Omdat de pintjes van de vorige dag zo goed gesmaakt hadden besloten Tom en Bert om de brouwerij van ons favoriete gerstenat "Speight's" te gaan bezoeken. We kregen een leuke rondleiding, met uiteraard een uitgebreide proefsessie incluis. De andere mensen in de groep moesten natuurlijk vree kijken dat we uit Belgium 'the beer country' kwamen en konden hun oren niet geloven toen we zeiden dat we beer van 13 graden hadden. Hier is het zwaarste bier 5 procent!



In de namiddag zijn we naar het Otago Peninsula gereden, een grote landtong waar er pinguins, zeehonden en albatrossen zitten. Helaas pindakaas hebben we er gene gezien :s. Dan maar richting Baldwin street, de steilste straat ter wereld (ruim 19% en in Guiness book of records). Hiervan wisten we zeker dat het er zou zijn :p.

Daarna boodschappen gedaan en wederom heerlijk gekookt. We eten hier veel te gezond: elke maaltijd vele zichtbare groentjes! Na het diner terug naar de Craig waar het weer super de max was! Eerst de rugby bekeken en daarna gaf een gitarist terug het beste van zichzelf. Het duurde niet lang of we waren alweer omgeven door de plaatselijke schonen (zoals gewoonlijk haha)! Ze geven hier trouwens altijd een hand als ze goeiendag zeggen (zelf meisjes geven een hand aan mekaar) en wij vonden dat het geen zicht was dus hebben we ze dat dan ook snel afgeleerd :-) Kortom, twas weer de moeite! Cheers!

4 opmerkingen:

omer zei

alle Vlaanderen zendt zijn zonen uit; wat de missie is laten we maar best in het midden;

omer zei

ter verduidelijking: bij "alle" moet een e-tje komen, moest dus allee zijn;

Anoniem zei

zo moet het zijn Bert! Rugby rulez the world!! Kgaant je wel eens leren hehe. Moest het toeval bestaan dat je heel toevallig een klein beetje plaats in je rugzak over hebben breng een klein rugbysouveniertje mee é schat ;-)

have the time of your life bro

Anoniem zei

en waren de plaatselijke schonen er rap mee weg of heb je het een paar keer moeten voor tonen?