zondag, november 12, 2006

Christchurch

Na onze avonturen in Lake Tekapo hebben we ons verplaatst naar de meest Engelse stad van Nieuw-Zeeland: Christchurch. Om onze portemonnee een beetje toe te houden zijn we ingegaan op het aanbod van enkele locals. We bleven binnen de familie van Claire, het meisje dat we leren kennen hebben tijdens onze eerste dagen in Auckland. Ditmaal hebben we bij de tante en nonkel van haar kunnen logeren (ter herinnering, de vorige keer bij haar ouders in Palmerston North, waar we de gloeiwormpjes gezien hebben). Wederom heel gastvrije mensen en we kregen een soort van tuinhuisje om in te slapen. Dit was de kamer van een van de zonen, je kan het zo een beetje vergelijken met de Pfaffs. De drie dochters hadden ook hun eigen kotteke in den hof, maar deze keer waren het de drie zonen en in zo een huisje mochten we slapen. Na een lekker maaltijd voor hen gekookt te hebben (als dank voor hun gastvrijheid) zijn we vroeg onder de wol gekropen om de volgende dag volop te kunnen genieten van het schitterende weer hier. Het moet gezegd zijn mensen, het weer is optimaal! Gemiddelde temperatuur van 25 graden, geen wolkje aan de lucht, ideaal strandweer dus, waar we dan ook naartoe zijn gegaan.

Deze morgen hebben we onze auto trachten te verkopen. Helaas is dit geen succes geworden daar er nauwelijks kopers zijn komen opdagen. Inventief zoals we zijn hebben we gebeld naar de vorige eigenaar en hij is geinteresseerd om hem terug over te kopen. De auto moet juist nog in Auckland geraken, dus daarvoor moeten we nog een oplossing zien te vinden.

Deze namiddag hebben we dan de stad eens bezocht. Er zijn hier een aantal mooie gebouwen en we hebben, zoals een echte zomerse dag het belieft, een terrasje gedaan. Op de onderste foto staat Steven ergens, vinden jullie hem?! Gokken kan door te klikken op comments. De winnaar krijgt een nieuw-zeelands verrassingspakket en wordt persoonlijk verwittigd. Veel succes ermee!

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Antwoord: bovenaan in de kerk.

omer zei

- aan het hamburgerkraam om de hoek

Anoniem zei

niet op de kaart...

Anoniem zei

onder één van die parasollekes?
greetz. J.

Anoniem zei

als er daar een hot-dogkraam staat, dan staat steven daar zeker te kwijlen van de goesting!

Anoniem zei

steven ligt daar in de stoelke vooraan zwaar te pitten. laat het verassingspakket maar komen ;-)

Unknown zei

op de biechtstoel in de kerk? of onder de rok van da keun ;)

greetz k

Anoniem zei

Helemaal links op de foto, onder de witte parasol!