zaterdag, september 23, 2006

Eerste post van op Nieuw Zeelandse bodem

Waarde landgenoten !

Onze trip van in totaal 37 uren zit erop, waarvan 23 uren vliegen, 4 uren wachten tussen de twee vluchten en 10 uren die we cadeau gekregen hebben door de stand van de zon. Onze trip begon op donderdag 21 september om 13u.03 in Brugge waar we de trein hebben genomen richting Schiphol, Amsterdam.

Het eerste deel van de vliegreis deden we met KLM en ging van Amsterdam naar Singapore. Effe lekker 12 uur vliegen in leuke Boeing 747 Jumbojet!

We hadden onze plaatsen helemaal achteraan gekozen om wat meer ruimte te hebben, wat op zo'n lange vlucht wel veel scheelt. De sfeer zat er natuurlijk al goed in en ons entertaingehalte werd al meteen op prijs gesteld door de uiterst sympathieke stewardess Jasmijn en steward Johan. De vlucht verliep vlekkeloos en af en toe hebben we toch een beetje kunnen slapen. We kwamen mooi op tijd aan in Singapore waar we de beentjes wat konden strekken. Zeer propere luchthaven, maar die Aziaten hebben toch echt geen smaak.

Onze aansluiting naar Auckland, New Zealand ging perfect. We waren gewaarschuwd door Jasmijn en Johan dat de gemiddelde leeftijd van de stewards en -essen boven de 40 ligt. Wij wilden dat echter niet geloven, maar helaas pindakaas... Desalniettemin waren ze toch wel vree vriendelijk, vooral Stuart de Steward :-) Het vliegtuig was wel supermodern: elke passagier had zijn eigen tv-schermpje voor zich en kan films, series en muziek à volonté kiezen!

Eenmaal in Nieuw-Zeeland aangekomen (10u 's morgens plaatselijke tijd), werden we eerst besnuffeld door een hondje (verboden voedsel binnen te brengen in het land) en werd ook onze tent volledig gescreened op moddervlekjes. We zijn met bri(c)o verve geslaagd in deze eerste challenge. Toen we de luchthaven buitenkwamen was het warempel aan het motregenen, maar na een half uurtje klaarde het op. Nu is het zo'n 17 graden en waait het redelijk hard. Een vriend van Marlon, Tom, kwam ons ophalen aan de luchthaven en heeft ons veilig en wel afgezet bij Marlon thuis. Waarvoor dank! Een frisse douche later zaten we al achter de pc om het eerste verslagje online te zetten...



Geen opmerkingen: