zondag, september 24, 2006

Auckland City

Na een fantastische nachtrust uitgeslapen opgestaan, ontbijtje genomen en dan richting Auckland. Na veel wikken en wegen en overleg met de locals hadden we besloten om een autootje te kopen. Wij dus naar het Ellerslie Race Course Car Fair en na een half uurtje rondkijken onze goesting gevonden: een mazda 626 stationwagen van het jaar '96!

Natuurlijk hebben we de verkoper aan een spervuur van vragen onderworpen omtrent zijne voiture, zijn reden waarom hij de auto verkoopt en een technische inspectie van de wagen. De man trekt voor enkele maanden naar Australiƫ en als ie terugkomt en wij zijn er nog, dan koopt ie hem terug voor dezelfde prijs! Dan de auto gedropt -eerste maal links rijden is niet evident!- aan de bushalte en dan met de bus naart stad. Daar wat gewandeld door de hoofdstrat 'Queen Street' en de Skytower bezocht. De Skytower is het hoogste gebouw van het zuidelijk halfrond en een architectonisch wonder!
We zijn tot op het main observation & sky deck geweest (192 m) waar je een prachtig uitzicht hebt over de ganse stad en de omliggende eilanden. Er passeerden ook geregeld zotten die de 'sky jump' deden, een soort vrije val vanop 192 meter. Je zou voor minder in je broek doen! Hierna naar de supermarkt en terug naar Marlon en Sofie waar we overheerlijke spaghetti hebben gemaakt. Om 21u in bed en voorlopig valt de jetlag valt tot nu toe goed mee... Slaapwel

Geen opmerkingen: