vrijdag, september 29, 2006

Northland en The Bay of Islands

Vandaag vroeg uit de veren want om 7u50 kwam de bus ons halen om een tripje te maken naar Cape Reinga, het meest noordelijke (toegankelijk) puntje van Nieuw Zeeland. Eerst reden we door ons dorpje Kerikeri waar de buschauffer nog wat meer uitleg gaf over wat we op de weg passeerden. De eerste stop was het Puketi Kauri Forest. De Kauri is een hele grote boom die verschrikkelijk oud kan worden. Het is hier traditie om die boom te knuffelen wat wij natuurlijk ook gedaan hebben. Tom was net ietsje te enthousiast en vloog op de boom alsof ie hem/haar al eeuwen nie meer gezien had met als resultaat zonnebril kapot haha!



Daarna verder noordelijk gereden en anderhalf uur later stonden we op Cape Reinga. Op dit punt komen de Stille Oceaan en Tasman Sea samen, want meestal superhoge golven oplevert, maat bij ons wast maar beetje zwak. Anderzijds hadden we wel een aangenaam zonneke waardoor we heel mooie foto's konden maken. De uitzichten werkelijk prachtig!


Via de Te Paki Sandstream, een rivier door de duinen, kwamen we bij de Te Paki Sanddunes. Met een bodyboard plankje dan maar naar boven gewandeld en met duizelingwekkende snelheid naar beneden te sjezen!

Dan volgde Ninety Mile Beach, een prachtig stuk strand die erkend is als Highway waar iedereen lekker aan 100 km/u over raast. Zeer leuk, maar niet altijd zonder risico's, zeker als je de trip doet met je eigen auto'tje. Eens je vast komt te zitten op het strand, zie je je auto onderlopen, want het is te ver afgelegen voor hulp. Je op de hogere duin zetten en kijken naar het spektakel is de boodschap, helaas, als het je eigen auto is, zal het iets minder prettig zijn om kijken :)

Tegen 18u waren we -compleet uitgeput- terug aan de hostel. Nog naar de supermarkt geweest en lekker gekookt, en daarna onder de wol...

De dag erna (donderdag) hebben we het 2e deel van de trip gedaan: een boottocht in the Bay of Islands. In the Bay of Islands liggen zowat 70 kleine en grote eilandjes waar er nu en dan prachtige buitenverblijfjes liggen met prachtige (prive)strandjes...

Na een half uurtje zagen we dan hetgeen waarvoor we de tocht deden: dolfijnen!!! Het was een troep/kudde/bende/school (?) van een stuk of 10 en kwamen zeer dicht bij de boot. Toen de boot snelheid maakte zwommen ze mooi mee langs de boot, echt prachtig!
On this trip we met this lovely Australian couple Trish and Geoff/Jeff? (please advise). They were really friendly and they invited us to stay with them in Melbourne. They have two sons about our age who will show us around. Many thanks in advance !

In het werekeren afgestapt in het haventje van Russell, de allereerste hoofdstad van Nieuw Zeeland. We hebben er Fish 'n Chips gegeten (kip voor Bert en Tom) en beetje gezwommen.
Ondanks dat de lente nog maar net begonnen is in Nieuw Zeeland is het hier al lekker bakken in de zon op het strand. Het water is nog tamelijk frisjes, maar beren zoals we zijn, trekken we ons daar voorlopig weinig van aan !

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Zeg maar Jef of Jefke, maakt niet uit

Anoniem zei

toffe belevenissen zeg!!!
zou er graag bij zijn!
leuke foto van die dolfijn;
trek maar veel mooie foto's om mij inspiratie te geven!

Unknown zei

Amai inderdaad de max !! Spijtig van die kleinere golven, maar we zijn dat gewend hé berten ;)
Have fun!!

Anoniem zei

Mochten jullie twijfels hebben of het nu een kudde, een bende ... dolfijnen zijn dan wil ik jullie geruststellen. Het is een school dolfijnen.
Kudde is voor zoogdieren die op het land leven. Dat is het dus niet hé.
En de rest is logisch : een troep soldaten en .... een bende gangsters.
Zo heb ik jullie weer wat natuurkennis bijgebracht.

omer zei

Gelukkig staat de uitleg erbij ivm die boomknuffel of ge zoudt denken dat jullie hallucinaties kregen!

Nu en dan is er een foto waar ge alledrie op staat: is dat een mirakel, een mysterie of gewoon een Maori die ge in dienst genomen hebt?